Jeg kom til Hamar fra Serbia for åtte år siden. Jeg flyttet på grunn av jobben, og flyttet alene, så det var litt ensomt den første tiden.
Men jeg er veldig glad i svømming, jeg har svømt siden jeg var barn, og det å kunne svømme på Ankerskogen, var helt supert for meg.
Når man flytter til en ny by, et nytt sted å bo, så må man skaffe seg et miljø. Jeg har kjent på hvor viktig det er med sosiale rom i bykjernen der folk kan treffe hverandre.
- Borka Zunic, oppdragsleder, Hamar
Et miljø for sosiale soner
Borka Zunic har svømt fast i Ankerskogen svømmehall siden hun flyttet til Hamar. Anlegget er en av Norges største svømmehaller med fire bassenger: Et hovedbasseng og et mindre basseng som brukes til svømming og badeaktiviteter, et handikappbasseng og et barnebasseng hvor det er grunt. Det høyeste stupetårnet er ti meter. Alt dette gjør Ankerskogen til et unikt sted for folk i alle aldre.
Bygget ble rehabilitert i perioden 2011-2014, da ble det etablert et treningssenter, badeland, velværeavdeling og nye terapibasseng med gode utearealer. Det ble bygget et nytt 25 meters basseng med heve-/senkebunn tilpasset svømmeopplæring og svømmetrening. Anlegget hold åpent gjennom nesten hele byggeperioden.
- Ankerskogen er et flott betongprosjekt med mye kompleks geometri, sier Borka. - I en periode flyttet daværende ansvarlig for konstruksjonsteknikk kontorplassen til byggeplass for å være der det skjedde og kunne følge opp spørsmålene som dukket opp fra håndverkerne.
Norconsult bidro til at rehabiliteringen ble gjennomført innenfor de økonomiske rammene som var akseptable for kommunen. Hele konseptet ble endret fra de opprinnelige arkitektskissene.
Fakta om Ankerskogen:
Besøkende hvert år
Norconsult har bidratt med rådgiving innen VVS og konstruksjonsteknikk, i tillegg til prosjektadministrative tjenester.
Videre rehabilitering 24-27
Flere tiltak må til for å gi anlegget den stand som er nødvendig for å tilby et fullverdig, trygt og stabilt tilbud til publikum.
Ankerskogen er bare et av tilbudene som gjør livet til Borka godt på Hamar. Hamar kulturhus ble offisielt åpnet i 2014, og inneholder bibliotek, kino, konsertsal, kulturskole, ungdomskulturhus, musikkverksted, kafé, galleri og kontorlokaler. Huset er hovedbase for Teater Innlandet og tilbyr publikum et rikholdig program med konserter, teater, kino, utstillinger, foredrag og mye mer.
Bygget ble nominert til Statens byggeskikkpris 2014. Norconsult har bidratt med rådgiving innen VVS og konstruksjonsteknikk, samt elektroteknikk. - Kulturhuset og biblioteket hjalp meg med å komme litt fortere inn i det norske miljøet, sier Borka.
Det arbeidet Norconsult er i gang med nå, hvor det skal kartlegges mulighetene for å gjøre om Vikingskipet til konsertarena, det blir et utrolig spennende arbeid.
Vikingskipet (også kjent som Hamar olympiahall) er en av verdens største skøytehaller, en moderne flerbrukshall med en arkitektur som spiller på arven etter vikingenes båter. Den ble bygd til OL på Lillehammer, og sto ferdig høsten 1992.
Det er nylig utført mulighetsstudie for konsertarena, og Norconsult bistår med rådgivningstjenester tilknyttet å bytte til mer energi- og miljøvennlig belysning, samt bruke Vikingskipet til mer enn bare skøytebane.
Fakta om Vikingskipet:
Grunnflate
Norconsult har bidratt med rådgiving innen VVS, konstruksjonsteknikk, bygningsfysikk samt elektroteknikk. Norconsult har også laget et strategidokument for fremtidig forvaltning med tanke på å opprettholde status som et nasjonalanlegg.
Besøkende
Under konserter er Vikingskipet godkjent for 20 000 ståplasser. I kartlegging av Vikingskipet som mulig konsertarena, bistår Norconsult med rådgiving innen elektroteknikk, konstruksjonsteknikk, akustikk, lyd og scene.
Å kunne møte kollegaene mine ute i byens fineste områder, og tenke på at det skal bli enda finere her, og i tillegg få være med på det arbeidet, det er jo helt fantastisk.
- Jeg har så mange fine kollegaer på Hamar, og det er det jeg liker med oppdragslederrollen, at jeg blir kjent med så mange på tvers av organisasjonen, sier Borka. Hun liker å skape kontakter og bygge relasjoner i oppdrag.
- Oppdragslederrollen skaper også muligheter til å gi tverrfaglige råd til kundene våre, slik at de kan få best mulig rådgivningstjeneste, sier Borka. - Sist, men ikke minst, gir det å være oppdragsleder meg en bedre forståelse av andre fag som er involvert i et oppdrag, og ikke bare VA, som er faget mitt.