
Omlag 80 prosent av tiden skal vi bygge videre på alt det gode vi allerede gjør. I tillegg skal vi løfte blikket. 20 prosent av våre prosjekter er strategiske initiativer. Vi markedsfører det som The Edge.
Where is The Edge?
Nytenkning og innovasjon står sentralt i vår kultur. Og Where is the Edge er et helt grunnleggende spørsmål når det handler om nytekning, utvikling, endring og digitalisering i våre prosjekter. Med The Edge skal vi sørge for mer bærekraftige prosjekter som utfordrer sannheter gjennom lønnsom vekst og økt verdi for kundene våre.
20-prosenten handler om å være mer bevisste på å velge de riktige oppdragene – oppdrag som utfordrer oss og krever mer komplekse samarbeidsformer, nye digitale løsninger og en bærekraftig tilnærming.
Alle medarbeidere skal ha mulighet til å komme med gode idéer. For å ta vare på og utnytte gode idéer i selskapet, bruker vi The Edge for å realisere potensialet i initiativet.
En god idé eller et nytt initiativ kan være en aktuell problemstilling i et oppdrag, ny teknologi, nye forretningsmuligheter eller en anledning til å effektivisere nåværende praksis.
Noen utvalgte prosjekter med Edge
Nye E-39
E39 Kristiansand-Mandal skaper ny standard for digital informasjonsflyt.
I kontrakten for E39 Kristiansand – Mandal er det stilt tøffe krav til digitalisert prosjektgjennomføring. AF Gruppen sammen med Norconsult, Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) og Nye Veier etablerer en ny standard for digital informasjonsflyt i store samferdselprosjekter.
Prosjektet leverer en webbasert innsynsløsning, som skal inneholde og vise alle prosjektets BIM-modeller. Modellene i innsynsløsningen skal være inngangsportal til viktig prosjektinformasjon. Dette inkluderer dokumenter og arbeidsgrunnlag, helse-, miljø- og sikkerhetssaker, informasjon om fremdrift, kvalitets- og FDV-dokumentasjon med mer.
Vamma 12
Norges største elvekraftverk er banebrytende innen BIM og prosjektet er gjennomført fullstendig tegningsløst.
Vamma ligger ved Glomma, nedenfor Øyeren. Før utbyggingen gikk mye vann tapt gjennom flomløpet. I godt samspill med Hafslund Produksjon, har Norconsult laget et lønnsomt konsept som utnytter vannet mye bedre, med minimale miljøkonsekvenser.
Under bygging ble det ikke foretatt nye vassdragsinngrep, samtidig som det produseres mye ny fornybar kraft ved kraftstasjonen. Stein fra tunnelbygging kunne deponeres i umiddelbar nærhet. Dermed medførte prosjektet minimal anleggstrafikk.
Max-bygget
Norconsult har oppnådd høyest mulig klassifisering med designsertifikatet BREEAM Outstanding for MAX-bygget. Kun fire andre bygg i Norge har nådd samme nivå.
MAX-bygget i Trondheim skulle revitaliseres som områdets nærsenter, samlingspunkt og signalbygg. Istedenfor å bygge nytt, ble eksisterende bygg rehabilitert. Norconsult har bidratt med prosjektering av tilnærmet alle fag, inkludert arkitektur, energirådgiving, VVS, BREEAM AP og BREEAM revisor. Prosjektet viser at det er mulig å ha høye ambisjoner for eksisterende bygg, hvor man har rehabilitert et kontorbygg til nær nullenergistandard. Rehabilitering er svært bærekraftig i seg selv, med 59 prosent reduksjon i klimagassutslipp, og at rehabiliteringsprosjekter kan oppnå høyere kvalitetskrav enn nybygg.
The Edge minner oss på hvor viktig det er å utfordre sannhetene, søke nye muligheter og gjøre det lille ekstra som skaper den store forskjellen.